Romige stamppot prei wortel en champignons met een vleugje knoflook

Romige stamppot prei wortel en champignons met een vleugje knoflook

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke stamppot prei, wortel en champignons met een vleugje knoflook. Verstevigd met heerlijke roomkaas, gebakken champignons en lente-ui. Een smakelijke en makkelijke maaltijd in de klassieke Hollandse keuken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige stamppot prei wortel en champignons met een vleugje knoflook op tafel.

  1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de prei schoon en snijd deze in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Schil de knoflook en snipper deze. Maak de lente-ui schoon en snijd deze in ringetjes.
  2. Kook de aardappelen samen met de wortel ca. 15 minuten in water met de verkruimelde bouillontablet.
  3. Voeg dan de schoongemaakte prei toe en kook dit ca. 10 minuten mee.
  4. Verhit de olie of boter in een koekenpan. Bak hierin de champignons lichtbruin. Bestrooi de champignons met peper en zout en de kerrie en bak dit even mee.
  5. Giet de aardappelen met wortel en prei goed af. Stamp dit door elkaar samen met de roomkaas. Roer de champignons en de lente-uitjes door de stamppot.
  6. Proef en maak de stamppot op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Wortelstamppot