Coq au vin blanc een tikkeltje anders

Coq au vin blanc een tikkeltje anders

Smulweb imageSmulweb

Coq au vin blanc is een klassieker, maar deze variant is net iets anders. Malse kip in witte wijn, champignons, tomaat en spek. Een uitgebreid gerecht dat zeker de moeite waard is. Serveer met stokbrood.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Coq au vin blanc een tikkeltje anders op tafel.

  1. Was de kip, dep droog en deel in stukken. Kruid met versgemalen peper en zout.
  2. Snijd het spek in kleine blokjes. Pel de sjalotten. Reinig de champignons. Pel de knoflook en hak fijn. Haal de zaadjes uit de tomaten en snijd in blokjes.
  3. Verhit de boter in een stoofpot en bak het spek glazig.
  4. Voeg de sjalotten, knoflook en champignons toe en laat deze enkele minuten meebakken. Haal dan alles uit de pan en zet even aan de kant.
  5. Voeg de kip en de bloem toe. Laat ze aan alle kanten goudbruin bakken en blus met de sherry.
  6. Giet de witte wijn, tomatenblokjes, laurier en tijm eroverheen en breng aan de kook.
  7. Voeg de champignons, spek, knoflook en sjalotten opnieuw toe. Breng aan de kook.
  8. Plaats het deksel op de pot en laat ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. Roer nu en dan om.
  9. Haal het deksel van de pot, verwijder de takjes tijm en laat nog 30 minuten langer sudderen, voeg indien nodig meer vocht toe.
  10. Doe er net voor het serveren de room bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Haan Coq au vin