Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Coq au vin blanc een tikkeltje anders op tafel.
- Was de kip, dep droog en deel in stukken. Kruid met versgemalen peper en zout.
- Snijd het spek in kleine blokjes. Pel de sjalotten. Reinig de champignons. Pel de knoflook en hak fijn. Haal de zaadjes uit de tomaten en snijd in blokjes.
- Verhit de boter in een stoofpot en bak het spek glazig.
- Voeg de sjalotten, knoflook en champignons toe en laat deze enkele minuten meebakken. Haal dan alles uit de pan en zet even aan de kant.
- Voeg de kip en de bloem toe. Laat ze aan alle kanten goudbruin bakken en blus met de sherry.
- Giet de witte wijn, tomatenblokjes, laurier en tijm eroverheen en breng aan de kook.
- Voeg de champignons, spek, knoflook en sjalotten opnieuw toe. Breng aan de kook.
- Plaats het deksel op de pot en laat ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. Roer nu en dan om.
- Haal het deksel van de pot, verwijder de takjes tijm en laat nog 30 minuten langer sudderen, voeg indien nodig meer vocht toe.
- Doe er net voor het serveren de room bij.