- 450 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Frisse mojito spoom op tafel.
- Neem een diepe pan en zet deze op hoog vuur. Voeg water, limoensap en rietsuiker toe en breng al roerend aan de kook.
- Voeg, wanneer alle suiker is opgelost, ongeveer 75% van de MINT toe. Laat de minttakjes er wel aan zitten zodat je ze later makkelijk kunt verwijderen. Roer alles goed door en laat 2 minuten doorkoken.
- Laat het geheel 5 minuten afkoelen en giet het in een ruime bak voor in de vriezer. Laat het ijs ongeveer 6 uur in de vriezer staan. Roer elk uur het ijs even door zodat het later makkelijk eruit te scheppen is.
- Snijd de rest van de MINT in hele kleine stukjes en roer deze na 4 uur door het mengsel.
- Leg de glazen een half uur van tevoren in de vriezer om ze koud te maken. Dip de rand van de glazen in rietsuiker voor een mooi suikerrandje op het glas. Voeg een schijfje limoen en takje MINT toe.
- Wanneer het ijs goed bevroren is, maar nog wel te scheppen is, schep het dan in een champagne glas. Giet vervolgens de Champagne erbij.
- Enjoy!