Mediterrane rijstschotel met kip

Mediterrane rijstschotel met kip

Smulweb imageSmulweb

Deze mediterrane rijstschotel met kip, tijm, saffraan en tomaten is een feestje op het bord. Laat het gerecht op een lage stand gaar stoven, dat wordt smullen!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 8 Kipkarbonade
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mediterrane rijstschotel met kip op tafel.

  1. Bestrooi de kip rondom met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de kipkarbonades om en om bruin. Neem ze uit de pan.
  2. Fruit in het overgebleven vet de ui glazig. Voeg de knoflook, tijm en saffraan toe en fruit nog een minuut zachtjes mee. Voeg de tomaten en rijst toe en roer goed om.
  3. Giet de bouillon en wijn bij de rijst en laat al roerende aan de kook komen. Leg de stukken kip tussen de rijst.
  4. Zet de pan op een lage stand en laat met het deksel erop in circa 30 minuten gaar stoven.
  5. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer met een partje citroen en wat extra vergine olijfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte