Heerlijk mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

Heerlijk mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

Smulweb imageSmulweb

Kruidig rundvlees, gesmoord in een lekker volle saus. Dit mediterraans stoofpotje is rijk aan groenten, waaronder champignons, paprika en cherrytomaatjes. De combinatie van deze heerlijke smaken is onweerstaanbaar. Perfect als gerecht voor een koudere dag. Eet smakelijk!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

  • 1 Gele paprika
  • 1 Rode peper
  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijk mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente op tafel.

  1. Snijd het rundvlees in blokken, kruid het met wat peper en zout uit de molen en haal het door een bord met bloem. Zo schroeit het mooier en sneller dicht en blijft het vlees mals. Snijd de groente in blokjes, de champignons in plakjes, snipper de knoflook, het kleine pepertje en de peterselie fijn (deze even apart zetten).
  2. Doe boter en olijfolie in een hapjespan of braadpan met deksel, laat het smelten, voeg beetje bij beetje de blokjes vlees en spek toe en roerbak ze rondom bruin. Fruit op het laatst de ui en knoflook even mee tot het glazig is.
  3. Blus af met de wijn (bijvoorbeeld Tempranillo, een stevige Spaanse wijn op hout gerijpt) en giet daarna de warme runderbouillon erbij totdat het net onder staat.
  4. Voeg cherrytomaten, gedroogde kruiden, gesnipperde selderij en pepertje toe. Laat het geheel 3 uur pruttelen en voeg indien nodig extra bouillon toe om te voorkomen dat het droog wordt.
  5. Voeg tot slot de champignons en paprikablokjes toe en laat ze meekoken. Breng op smaak met een klein beetje extra zout en eventueel nog wat binden met maïzena of bloem.
  6. Proef en serveer het botermalse gekruide rundvlees met het gestoofde groentenprutje. Eet smakelijk!
  7. TIP: het gerechtje is de volgende dag nog veel lekkerder en is ook prima in te vriezen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees Groente