Hazelnootkaramel-schuimgebakjes

Hazelnootkaramel-schuimgebakjes

Smulweb imageSmulweb

Niets is zo lekker als hazelnootkaramel-schuimgebakjes. Gefabriceerd met eidooiers, suiker, hazelnoten en afgemaakt met slagroom, mascarpone, karamel, klopfix en Bailey's. Verrukkelijke schuimgebakjes met een heerlijk zoete karamelslagroom.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Hazelnootkaramel-schuimgebakjes op tafel.

  1. Klop het eiwit stijf met de mixer en voeg dan beetje bij beetje de suiker en vanillesuiker toe (tijdens het kloppen). Klop net zo lang tot het eiwit dusdanig stijf is, dat het eiwit blijft hangen als je de kom op z'n kop hangt.
  2. Spatel dan voorzichtig 40 gram van de gesuikerde/krokante hazelnoten door het eiwit (niet meer mixen!). Schep het schuim direct in een spuitzak en maak rondjes van ongeveer 6 cm op een bakplaat (bekleed met bakpapier).
  3. Laat ze 65 minuten garen/hard worden in de oven op 140 graden.
  4. Klop de slagroom (zonder suiker) met de mascarpone, de klopfix, de karamel en de Bailey's goed stijf. Beter iets te stijf dan te slap. Neem daar dus de tijd voor. Het moet een beetje naar boterdikte neigen. De karamel zorgt al voor de zoete smaak, vandaar zonder suiker.
  5. Laat het schuim afkoelen als ze klaar zijn. Spuit dan een laag van de (karamel)slagroom op een laag schuim en leg er weer een schuimlaagje overheen. Bedek de zijkanten van het gebak ook met de karamelslagroom (met een spatel of paletmes) en druk voorzichtig wat krokante/gesuikerde hazelnoten tegen de randen.
  6. Maak zo de rest van het schuim, de slagroom en de hazelnoten op. Garneer de gebakjes eventueel met geraspte pure chocolade.
  7. Je kunt de gebakjes rustig nog de volgende dag opeten (mits uiteraard in de koelkast bewaard).
  8. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Desserts