Mijn lekkere appelflap

Mijn lekkere appelflap

Smulweb imageSmulweb

Met deze lekkere appelflappen zet je een heerlijke traktatie op tafel. De vulling van appel, rozijnen, vanillesuiker, kaneelpoeder en honing zorgt voor een smaakexplosie en het bladerdeeg maakt het geheel af. Heerlijk als zoete snack of als dessert na een diner.

15 min bereiden

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mijn lekkere appelflap op tafel.

  1. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  2. Smelt boter in de pan en voeg de appelstukjes, rozijnen, vanillesuiker, kaneelpoeder, honing en 2 el rietsuiker toe. Laat op zacht vuur stoven voor ongeveer 10 minuten. Roer goed door.
  3. Laat het mengsel op een bord afkoelen tot lauw. Ontdooi het bladerdeeg.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Schep eenderde van het mengsel op een vel bladerdeeg en herhaal dit met de andere twee vellen.
  6. Bestrijk de binnenkanten met ei en vouw het bladerdeeg dubbel. Maak met een vork een rand zodat het mooi gesloten is en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk de bovenkant ook met ei en bestrooi met rietsuiker.
  7. Bak de appeltaartjes in de oven gedurende 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer warm of lauw.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg