Scones met lemon curd en clotted cream

Scones met lemon curd en clotted cream

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf scones met lemon curd en clotted cream met dit makkelijke recept. Heerlijk bij de thee of serveer ze als feestelijke traktatie. Voor de ultieme Engelse high tea-ervaring moet je deze een keer proberen.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Scones met lemon curd en clotted cream op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar. Voeg 65 gram boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt. Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  2. Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ongeveer 5 centimeter. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk. Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin. Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met lemon curd en clotted cream.
  3. Voor de lemon curd was je de citroenen en rasp je de gele schil met een fijne rasp. Pers de citroenen uit, klop in een kom twee eieren en één dooier goed, maar laat niet schuimen. Meng de suiker erdoor en roer tot het is opgelost. Voeg de citroenrasp en sap toe.
  4. Smelt 75 gram boter au-bain-marie. Voeg dan rustig het ei-suiker-citroen mengsel toe en klop goed met een garde. Blijf goed kloppen (anders gaat het mengsel schiften) totdat het mengsel dik wordt als dikke vla. Dit duurt ongeveer tien minuten. Neem het mengsel dan gelijk van het vuur.
  5. Stort het mengsel in een brandschone pot en dek af met een stukje folie (tegen velvorming). Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
  6. Klop voor de clotted cream de slagroom en vanillesuiker licht en roer voorzichtig door de mascarpone. Klaar zijn je scones met lemon curd en clotted cream.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Zuivel Lemon curd