Konijn in gorgonzolasaus

Konijn in gorgonzolasaus

Smulweb imageSmulweb

Konijn in gorgonzolasaus met port en salie. Het konijn laten sudderen op een laag vuurtje maakt dit gerecht extra smaakvol. Het hoogtepunt is de saus, gemaakt met room en gorgonzola en gebracht op smaak met peper en zout. Een waar feestmaal voor de echte fijnproevers!

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Konijndijfilet
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Konijn in gorgonzolasaus op tafel.

  1. Kruid de stukken konijn met versgemalen peper en zout.
  2. Smelt de boter in een hete pan en voeg 1 el olijfolie toe.
  3. Bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin in ongeveer 10 minuten.
  4. Snijd de knoflook in plakjes en bak samen met de salie mee.
  5. Blus met de port en kippenbouillon.
  6. Laat 1 uur (of langer naar smaak) op een laag vuurtje sudderen. Draai af en toe om.
  7. Schil intussen de peren en snij ze in partjes.
  8. Haal de stukken konijn uit de pan en hou deze warm.
  9. Breng het overgebleven kookvocht weer aan de kook.
  10. Voeg de room toe en laat wat inkoken. Prak de gorgonzola fijn en meng de fijngeprakte gorgonzola erdoorheen.
  11. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  12. Voeg nu de partjes peer erbij en verwarm de stukken konijn nog even in de saus.
  13. Dien op met groenten en eventueel aardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen