- 430 g Hak taart & vlaaifruit kersen
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke De lekkerste monchoutaart van tante leny van eenenaam op tafel.
- Knip het bakpapier in een ronde vorm en doe deze in de taartvorm. Bodem:
- Kruimel ruim 200g bastognekoekjes. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje. Zodra de boter gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en doe je de bastonekruimels erbij. Roer dit goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de taartvorm en zorg dat de bodem goed aangedrukt is. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel. Laat de bodem vervolgens even afkoelen in de koelkast. Monchoutaart:
- Meng de monchou met de suiker met een mixer met garden tot er een glad mengsel ontstaat.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng deze twee mengsels door elkaar tot een egale massa.
- Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de taart.
- Laat de taart geruime tijd opstijven in de koelkast. Garneer de taart eventueel met kersenvlaaivulling of echte kersen.
- Geniet ervan! Bekijk ook mijn andere recepten op Smulweb.nl.