- 700 g Dorade
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Dorade ovenschotel met groente kruiden aardappel op tafel.
- Schil de sjalotjes en snijd in ringetjes. Hak de knoflook fijn. Ontvel de tomaten en snijd in plakken. Schil de aardappels, kook ze gaar en giet af. Laat afkoelen en snijd in plakken. Verwijder het hart uit de venkel en snijd in grove stukken. Snijd de courgettes in dikke plakken.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en fruit de sjalotjes op een laag vuur in 10 minuten glazig. Voeg al roerend de knoflook toe. Laat 10 minuten pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de helft van de aardappelplakken in een ovenschaal. Bedek met de helft van de sjalotjes en breng op smaak met zout. Leg de dorade erop, met de tijm en het laurierblad. Voeg de plakjes tomaat, courgette en stukken venkel toe, met de rest van de sjalotjes en aardappelen.
- Schenk de wijn erover en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout.
- Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.