Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Arabische wittebonen stoofpot uit de slowcooker op tafel.
- Snijd uien, knoflook, wortel, courgette en zoete aardappel in blokjes. Breng de witte bonen in weekvocht aan de kook.
- Braad het vlees in olijfolie aan. Voeg ui en knoflook toe en fruit even mee. Doe de gezeefde tomaten erbij en strooi de baharat specerij eroverheen. Laat het geheel even pruttelen.
- Doe alles in de slowcooker met de witte bonen en het vocht (1 liter). Voeg 2 glazen witte wijn toe. Zet 1 uur op hoge stand, maar niet laten koken. Vervolgens 4 uur op low stand.
- Zet de groenten aan in een wok met wat olie en doe ze in de slowcooker. Voeg grof zeezout toe. Laat 1 à 2 uur op hoge stand koken.
- Proef de groenten en serveer direct aan tafel als ze al dente zijn.