Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel met aardappel courgette en gehakt op tafel.
- Kook de aardappelschijfjes circa 5 minuten. Snijd de sjalotjes en knoflook in kleine stukjes. Hak de gemberwortel in hele kleine stukjes. Snijd de tomaatjes in schijfjes.
- Snijd de courgette in schijfjes en doe deze in een kom. Voeg hier de komijnzaadjes, kardemom en een beetje zout aan toe.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe wat olie in een koekenpan en bak de sjalotjes, knoflook en gember. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur.
- Doe een beetje olie in een ovenschaal. Leg de licht gekookte aardappelschijfjes op de bodem. Leg hierboven een laagje courgette. Leg het gehakt hier bovenop en strooi de rucolablaadjes er overheen. Leg nog een laagje courgette en tomaatschijfjes bovenop. Schenk het geklutste ei over de ovenschotel.
- Plaats de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven. Strooi vervolgens de Parmezaanse kaas eroverheen en plaats de schotel nog eens voor 10 minuten in de oven.