Kruidkoek met abrikozen en walnoten (slank zonder boter)

Kruidkoek met abrikozen en walnoten (slank zonder boter)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke, kruidige kruidkoek met abrikozen en walnoten. Dit recept is slank en zonder boter. Makkelijk te bereiden en lekker als tussendoortje of bij de koffie. Snijd de abrikozen in reepjes en voeg toe aan het beslag. Bak gedurende 55-60 minuten in een ingevette cakevorm.

60 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Abrikozen
  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kruidkoek met abrikozen en walnoten (slank zonder boter) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem of paneermeel.
  2. Snijd de abrikozen in reepjes.
  3. Roer de bloem met bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel), donkerbruine basterdsuiker, zout, vanillesuiker, speculaaskruiden en ei door elkaar. Voeg de melk toe en roer goed door tot een dik beslag ontstaat, vergelijkbaar met cakebeslag.
  4. Roer abrikozen en walnoten door het beslag.
  5. Doe het deeg in de ingevette vorm en bak de koek in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 55 - 60 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Zuivel Koekjes Abrikozen Kruidkoek