Pasta met beenham groene asperges en basilicum

Pasta met beenham groene asperges en basilicum

Smulweb imageSmulweb

Een snelle pastaschotel met beenham, groene asperges en basilicum. Roerbak de asperges met sjalot, ham en knoflook. Voeg room toe en laat inkoken. Breng op smaak met zout en peper en meng met de penne en basilicum. Serveer direct warm op tafel.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta met beenham groene asperges en basilicum op tafel.

  1. Snijd de onderste twee centimeter van de asperges af en halveer ze. Als u geen dunne exemplaren vindt, kunt u dikkere ook in de lengte doorsnijden.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op zacht vuur. Voeg de aspergestukken toe en roerbak nog 5 minuten verder.
  3. Voeg de knoflook en ham toe als de asperges wat zachter zijn. Roerbak alles nog een paar minuten en voeg dan de room toe. Laat op zacht vuur nog 2 minuten inkoken.
  4. Breng ondertussen een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de penne in circa 8 minuten naar wens gaar. Laat goed uitlekken.
  5. Breng de saus op smaak met zout en peper en vermeng met de penne en basilicum. Serveer direct warm op tafel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges