Schots recepten
Zelf Schots gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Schots recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 750 g Magere runderlappen
- 60 g Roomboter
- 4 el Havermout
- 3 el Whisky
- 2 Herfstraap
- 2 Uien
- 2 Kruidnagel
- 14 Waspeen
- 1 Laurierblaadjes
- 400 ml Water
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper zwart
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Schotse doedelzak stoofpot op tafel.
- Verhit op matig vuur 40 gram boter in een stoofpot en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
- Bestrooi het vlees met zout en peper en neem het uit de pot.
- Fruit de ui in eventueel nog wat boter.
- Doe het vlees terug in de pot met 4 dl water, laurierblad en peper en zout toe. Breng het geheel aan de kook en sluit de pot. Stoof op zacht vuur voor ongeveer 1 uur.
- Voeg na enige tijd de raapjes (of koolrabi) en wortel toe samen met de whisky. Eventueel aanvullen met kokend water.
- Laat nog ongeveer 45 minuten stoven en voeg na 20 minuten de havermout toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder het laurierblad en serveer.