Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Schotse doedelzak stoofpot

Schotse doedelzak stoofpot

smulweb badge smulweb

Met deze Schotse doedelzak stoofpot waan je jezelf even in Schotland. Heerlijk mals stoofvlees met raapjes, wortel, whisky en havermout maken dit gerecht tot de ideale maaltijd voor een druilerige avond.

60 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 750 g Magere runderlappen
  • 60 g Roomboter
  • 4 el Havermout
  • 3 el Whisky
  • 2 Herfstraap
  • 2 Uien
  • 2 Kruidnagel
  • 14 Waspeen
  • 1 Laurierblaadjes
  • 400 ml Water
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Schotse doedelzak stoofpot op tafel.

  1. Verhit op matig vuur 40 gram boter in een stoofpot en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper en neem het uit de pot.
  3. Fruit de ui in eventueel nog wat boter.
  4. Doe het vlees terug in de pot met 4 dl water, laurierblad en peper en zout toe. Breng het geheel aan de kook en sluit de pot. Stoof op zacht vuur voor ongeveer 1 uur.
  5. Voeg na enige tijd de raapjes (of koolrabi) en wortel toe samen met de whisky. Eventueel aanvullen met kokend water.
  6. Laat nog ongeveer 45 minuten stoven en voeg na 20 minuten de havermout toe.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Verwijder het laurierblad en serveer.