Verse noordzeetong a la meuniere gebakken

Verse noordzeetong a la meuniere gebakken

Smulweb imageSmulweb

Verse Noordzeetong a la meuniere gebakken. Een geweldige smulpartij, vooral met de stevige structuur van de Noordzeetong. Visjes bakken in roomboter, geserveerd met peterselie, krielaardappeltjes en suikergroente. Een kostbare, maar bijzondere vis om te bereiden!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Peultjes

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Verse noordzeetong a la meuniere gebakken op tafel.

  1. Ontdoe de Noordzeetong van zijn velletje (eraf trekken vanaf de kop) of laat de visboer dat doen.
  2. Was en schraap de bospeen, en was de peultjes. Breng ze in weinig water aan de kook. Laat 20 minuten koken totdat de groente gaar is.
  3. Snipper het bosje peterselie (de blaadjes) fijn en bewaar.
  4. Bak de krielaardappeltjes mooi bruin in een beetje olijfolie.
  5. Doe rijkelijk bloem in een bord. Neem de Noordzeetongen, doe er wat peper en zout op en haal ze door de bloem.
  6. Smelt een klont roomboter in een pan, niet verbranden, en bak de visjes om en om bruin.
  7. Bestrooi met wat verse peterselie, leg ze op voorverwarmde borden, giet er wat van de hete boter over en serveer er een part citroen bij.
  8. Strooi wat zeezout en nog wat peterselie over de krielaardappeltjes en serveer ze.
  9. Strooi wat suiker over de groente en serveer als bijgerechten.
  10. Dit is een geweldige smulpartij en kost niet al te veel tijd om te maken.
  11. Kooktip: ik weet dat Noordzeetong dure vis is, maar probeer het ook eens op deze manier met een grote schol. Schol is veel goedkoper en net zo lekker. Echter, het visvlees van de Noordzeetong is qua structuur steviger en wordt daarom, vooral in de horeca, alom gewaardeerd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Friet