- 2.5 tl Anijs Gemalen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Balinese kipschotel uit de oven op tafel.
- Was de kipdelen en dep ze droog met keukenpapier. Hak de knoflook, rasp de gember.
- Doe de twee soorten sojasaus, gezeefde tomaten, honing, azijn en alle specerijen in een bak en meng goed.
- Neem een grote glazen of stenen ovenschaal, leg de gewassen kipdelen erin en giet de saus erover. Wrijf de huid van de kipdelen goed in met een keukenkwastje zodat de saus goed verdeeld is. Niet teveel saus, maximaal voor twee derde deel mag het onderstaan.
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 170 graden (hetelucht iets minder) en laat het anderhalf tot twee uur garen. Smeer van tijd tot tijd met het kwastje nog wat saus uit de schaal over de kip om het te karameliseren. Let op dat het niet aanbrandt.
- Na anderhalf uur prik je er met een vork in. Als dit makkelijk gaat en er wat vocht diep uit de kipdelen komt, is de kip goed gaar.
- Haal de ovenschaal uit de oven en serveer. Lekker kluiven en smullen.