- 0.5 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperges met scampis op aziatische wijze op tafel.
- Marineer de scampi's gedurende 30 minuten in zout, peper en citroensap. Laat het goed intrekken.
- Verhit 2 eetlepels wokolie en sesamolie in een wok en laat het goed heet worden. Voeg de uitgelekte scampi's toe en roerbak gedurende 2 minuten. Haal ze uit de wok.
- Voeg opnieuw 2 eetlepels wokolie toe en roerbak de stukjes asperge en plakjes wortel tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens gember, knoflook en lente-ui toe en wok dit nog 3 minuten mee.
- Voeg suiker, 1-2 eetlepels citroensap, sojasaus en sherry toe en laat het even pruttelen. Breng op smaak met geraspte citroenschil, zout en peper.
- Voeg de reeds gewokte scampi's toe en verwarm het geheel nog even. Serveer het gerecht heet. Eet smakelijk!