Turkse pizza lahmacun

Turkse pizza lahmacun

Smulweb imageSmulweb

Deze Turkse pizza lahmacun, gevuld met gehakt en groenten, is een allemansvriend. Zowel lekker als lunch als avondeten. Snel gemaakt en binnen een handomdraai in de oven. Buon appetito!

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Turkse pizza lahmacun op tafel.

  1. Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  2. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg.
  3. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen.
  4. Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten.
  7. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen.
  8. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza