Hartige taart met tomaten champignons kaas

Hartige taart met tomaten champignons kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart zit vol heerlijke smaken! Champignons, tomaten en kaas zorgen voor de nodige bite, terwijl de knoflook en bieslook voor een extra smaakexplosie zorgen. Perfect voor een gezellige avond thuis!

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige taart met tomaten champignons kaas op tafel.

  1. Maak het deeg. Wrijf eerst de boter door de bloem tot het kruimelig wordt. Voeg de fijngeprakte aardappel toe en kneed tot het een samenhangend deeg vormt. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak
  2. rol het op de deegroller en zo in de vorm. Mocht het breken plak je gewoon het deeg weer vast, geen probleem, je ziet er niets meer van als het gebakken is. Prik wat gaatjes in de bodem en zet 10 minuten in de oven.
  3. Na 10 minuten eruit halen en verdeel eerst de champignons erover.
  4. Klop de eieren met de kaas, bieslook en knoflook en giet over de taart. Giet de kookroom erover. Leg de tomaten erop. Strooi er gedroogde oregano over en nog wat geraspte kaas.
  5. Zet in de oven op 195 °C gedurende 15 minuten. Verhoog daarna de temperatuur naar 220 °C en bak nog voor ongeveer 15-20 minuten. Haal uit de oven en eet de taart warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken