Ovenkip met geroosterde cherrytomaatjes ui en ciabatta

Ovenkip met geroosterde cherrytomaatjes ui en ciabatta

Smulweb imageSmulweb

Deze smaakvolle ovenkip met geroosterde cherrytomaatjes, ui en ciabatta is de perfecte maaltijd voor een knus avondje thuis. Geserveerd met rucola en feta, wordt dit gerecht een favoriet in huis.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenkip met geroosterde cherrytomaatjes ui en ciabatta op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers de knoflooktenen en meng het door de olie met de kruiden, zout en peper. Marineer de kip in de helft van de olie en laat voor +- 10 minuutjes staan.
  3. Meng de rest van de olie goed met de tomaatjes, ui en in stukken gescheurde ciabattabroodje. Schep dit in een ovenschaal en leg de kip erop.
  4. Rooster voor ongeveer 30 minuten in de oven. Schep halverwege alles een keer om.
  5. Als de kip gaar is, neem je de schaal uit de oven en schep je alles om met de rucola.
  6. Top af met de feta of geraspte kaas en voeg eventueel naar smaak nog wat kruiden toe.
  7. Je kunt trouwens ook de gekozen kaas over de schaal verdelen voor het de oven ingaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Brood Ui Ciabatta