Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

Smulweb imageSmulweb

Deze krokante bladerdeeghapjes met halal kip- of runderknakworstjes zijn perfect voor bij de borrel, verjaardagen of als je gewoon een keer zin hebt in iets lekkers! Met een mosterdsausje en sesamzaadjes erbij worden deze hapjes een instant favoriet.

45 min bereiden

borrel

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Krokante bladerdeeghapjes met knakworst op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol de plak bladerdeeg uit of maak met de 6 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg een rechthoekige plak deeg.
  3. Smeer op ongeveer 3 cm vanaf de bovenzijde van het vel deeg een horizontale streep mosterd.
  4. Leg zoveel worstjes als nodig op de streep mosterd en sla de bovenzijde van het deeg over de worstjes heen.
  5. Snijd onder de ingerolde worstrol het deeg horizontaal af.
  6. Herhaal stap 2 t/m 5 met de rest van het deeg en de worstjes. Je krijgt op deze manier een stuk of drie lange in deeg gerolde worstrollen.
  7. Snijd de rollen in kleine stukjes met een scherp mes en leg ze op een met bakpapier of siliconenbakmat belegde bakplaat.
  8. Klop het eigeel los in een kommetje, bestrijk met een kwastje de worsthapjes daarmee en bestrooi elk hapje met sesam- of maanzaadjes naar keuze.
  9. Bak de hapjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. n.b.: de knakworstjes die hier in het recept worden gebruikt zijn halal kip- of runderknakworstjes. Als je "gewone" knakworstjes wilt gebruiken voor dit recept, kan dat natuurlijk ook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg