Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Krokante bladerdeeghapjes met knakworst op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol de plak bladerdeeg uit of maak met de 6 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg een rechthoekige plak deeg.
- Smeer op ongeveer 3 cm vanaf de bovenzijde van het vel deeg een horizontale streep mosterd.
- Leg zoveel worstjes als nodig op de streep mosterd en sla de bovenzijde van het deeg over de worstjes heen.
- Snijd onder de ingerolde worstrol het deeg horizontaal af.
- Herhaal stap 2 t/m 5 met de rest van het deeg en de worstjes. Je krijgt op deze manier een stuk of drie lange in deeg gerolde worstrollen.
- Snijd de rollen in kleine stukjes met een scherp mes en leg ze op een met bakpapier of siliconenbakmat belegde bakplaat.
- Klop het eigeel los in een kommetje, bestrijk met een kwastje de worsthapjes daarmee en bestrooi elk hapje met sesam- of maanzaadjes naar keuze.
- Bak de hapjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. n.b.: de knakworstjes die hier in het recept worden gebruikt zijn halal kip- of runderknakworstjes. Als je "gewone" knakworstjes wilt gebruiken voor dit recept, kan dat natuurlijk ook.