Kung pao garnalen

Kung pao garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een pittige Kung pao garnalen wok schotel is het ideale gerecht voor op een gezellige avond. De garnalen met bosui, paprika en pinda's zijn smaakvol en knapperig door de gember, knoflook, chilipeper en de sojasaus. Serveer met rijst en geniet van je eigen creatie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 3 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kung pao garnalen op tafel.

  1. Maak eerst de saus door de maïzena te mengen met het water, de sojasaus, azijn, suiker en een beetje zout. Zet dit opzij voor later.
  2. Verhit een pan op medium vuur, bijvoorbeeld een wok, met de olie.
  3. Voeg de chilipeper, gember, knoflook, witte delen van de bosui en paprika toe en roerbak dit ongeveer een halve minuut.
  4. Verhoog het vuur en roerbak de garnalen ongeveer drie minuten.
  5. Voeg de saus toe, breng het kort aan de kook en voeg daarna de rest van de bosui en pinda's toe.
  6. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Als je meer saus wilt, voeg dan wat extra water toe. Je kunt eventueel ook wat meer maïzena gebruiken.
eet smakelijk