Kipnuggets in een korstje van tortillachips

Kipnuggets in een korstje van tortillachips

Smulweb imageSmulweb

Maak eens iets anders dan de standaard kipnuggets en ga voor deze variant met tortillachips. Lekker krokant van buiten en mals van binnen. Serveer met een pittig sausje en geniet van de smaakexplosie. Zet de oven maar alvast aan!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kipnuggets in een korstje van tortillachips op tafel.

  1. Maak de kipfilets schoon en snijd ze in stukjes van circa 1.5 tot 2 cm. Doe de stukjes kip samen met de karnemelk in een kom en meng door elkaar. Voeg eventueel extra karnemelk toe als dat nodig is. Zet de kom 2 uur in de koelkast.
  2. Doe de tortillachips in een keukenmachine en maal ze fijn tot paneermeel grootte. Doe de bloem (en eventueel de cayennepeper) in een kom. Kluts de eieren en doe ze in een andere kom. Bereid de tortilla paneer voor in een derde kom.
  3. Verwarm de oven voor op 200 C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  4. Haal de kip uit de koelkast en haal stukje voor stukje achtereenvolgens door de bloem, het geklutste ei en de tortilla paneer. Zorg dat de kipstukjes goed bedekt zijn en leg ze op de bakplaat.
  5. Bak de nuggets in de oven gedurende circa 15-20 minuten en draai ze halverwege een keer om.
  6. Serveer de blokjes met bijvoorbeeld een tacosaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte