Bloemkool op griekse wijze

Bloemkool op griekse wijze

Smulweb imageSmulweb

Deze griekse bloemkool is een heerlijk vegetarisch gerecht. Gebakken uien met knoflook, citroensap, water, tomatenpuree en peterselie voegen smaak toe aan de bloemkool.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 tl Peterselie gedroogd
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkool op griekse wijze op tafel.

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  2. Fruit de uiringen en knoflook in de olie tot ze zacht zijn.
  3. Giet citroensap, water en tomatenpuree in de pan en roer dit tot een saus. Voeg volgens eigen smaak peper en zout toe.
  4. Plaats de bloemkoolroosjes in de saus en schep wat saus over elk roosje.
  5. Dek de pan af en laat alles zo`n 10 minuten zachtjes sudderen.
  6. Strooi net voor het opdienen wat peterselie over het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool