Kimchi zelf maken

Kimchi zelf maken

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte kimchi is de perfecte smaakmaker voor rijst, noedels, soepen en zelfs burgers. Kom in de keuken met onze stap-voor-stap instructies en maak van jouw kool een pittige gefermenteerde vreugde.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 45 g Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kimchi zelf maken op tafel.

  1. Maak een pasta van knoflook en gember in een keukenmachine en doe dit in een grote mengkom.
  2. Voeg de chilipoeder, cayennepeper, bonenpasta, rijstwijn, oestersaus en suiker toe aan de mengkom.
  3. Voeg genoeg water toe om een vloeiende pasta te maken, meng goed.
  4. Meng de uien en lente-uien door de pasta en laat een paar uur marineren.
  5. Was de kool grondig in een vergiet tot alle zout is verwijderd. De kool moet een licht zoute smaak hebben.
  6. Gebruik handschoenen en meng met jouw vingertoppen de chilipasta heel goed door de kool.
  7. Laat de kimchi in een afgesloten plastic bak op een koele plaats fermenteren voor 1 week voordat je het gebruikt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente