Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Vissoep met grote garnalen inktvis en witvis op tafel.
- Maak een basisbouillon van de visresten door ze 20/30 minuten zachtjes te laten koken met 2 liter water. Zeef de bouillon door een natte passeerdoek (of schone natte theedoek).
- Snijd de vis in blokjes en de inktvis in ringen. Snijd alle groenten fijn.
- Verhit de olie en bak hierin alle groenten. Voeg het bouquet garni, de tomatenpuree, de wijn en de helft van de basisbouillon toe. Laat het geheel een half uurtje op een klein pitje sudderen en voeg peper & zout toe.
- Verwijder het bouquet garni en pureer het geheel in een blender of met een staafmixer. Doe de gepureerde massa terug in de pan, voeg de rest van de basisbouillon toe en laat het opnieuw aan de kook komen.
- Voeg de stukjes vis toe en laat het geheel op een klein pitje staan tot de vis gaar is. Voeg als laatste de grote garnalen toe, omdat die een kortere garingstijd nodig hebben.
- Maak de soep op smaak met peper & zout.