Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kue nastar - ananaskoekjes op tafel.
- Laat de boter op kamertemperatuur komen. Vet de koekvormpjes in met boter.
- Scheid 2 eieren en doe het eigeel in een kommetje. Kluts het 3e ei in een ander kommetje. Verwarm de oven voor op ca. 180 graden.
- Zeef de bloem in een kom en voeg een beetje zout toe. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en meng alles goed door elkaar.
- Kneed alles tot een soepele deegbal.
- Bestuif het aanrecht met bloem en rol de deegbal uit tot een lap van ongeveer 4 mm dik. Steek rondjes uit die net zo groot zijn als de koekvormpjes. Maak van de restjes deeg een lange dunne rol.
- Bekleed elk vormpje helemaal met het deeg. Leg op elk vormpje een eetlepel ananasjam en spreid het wat uit. Leg 2 dunne stukjes deegrol in de vorm van een kruis bovenop de ananasvulling.
- Bestrijk elk kruisje en de rand met wat geklutst ei voor een mooie bruine kleur.
- Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15 á 20 minuten.