Kue nastar - ananaskoekjes

Kue nastar - ananaskoekjes

Smulweb imageSmulweb

Deze kue nastar - ananaskoekjes zijn zo lekker dat het moeilijk is om er niet teveel van te eten. Ananasjam op een hartig deeg met een mooie bruine kleur is waar het hier om draait. Ideaal voor een feestje!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kue nastar - ananaskoekjes op tafel.

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Vet de koekvormpjes in met boter.
  2. Scheid 2 eieren en doe het eigeel in een kommetje. Kluts het 3e ei in een ander kommetje. Verwarm de oven voor op ca. 180 graden.
  3. Zeef de bloem in een kom en voeg een beetje zout toe. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Kneed alles tot een soepele deegbal.
  5. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de deegbal uit tot een lap van ongeveer 4 mm dik. Steek rondjes uit die net zo groot zijn als de koekvormpjes. Maak van de restjes deeg een lange dunne rol.
  6. Bekleed elk vormpje helemaal met het deeg. Leg op elk vormpje een eetlepel ananasjam en spreid het wat uit. Leg 2 dunne stukjes deegrol in de vorm van een kruis bovenop de ananasvulling.
  7. Bestrijk elk kruisje en de rand met wat geklutst ei voor een mooie bruine kleur.
  8. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15 á 20 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Indonesisch