Varkensrollade met dadel- en uiensaus en tijm

Varkensrollade met dadel- en uiensaus en tijm

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke varkensrollade met dadel- en uiensaus en tijm is een absolute aanrader. Aanbraden met ui en tijm, vervolgens stoven met een mix van bier en bouillon. Na het pureren van het stoofvocht en toevoegen van dadels nog even verder stoven totdat het vlees uit elkaar valt. Serveer met aardappelkroketjes en in boter gestoofde groene kool of spitskool of kleine spruitjes!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 700 g Varkensrollade
  • 2 takjes Tijm (takje)
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkensrollade met dadel- en uiensaus en tijm op tafel.

  1. Ui schillen en in stukjes snijden. De ontpitte dadels in flinterdunne stukjes snijden en in een mengkom in het bier wellen.
  2. De niet gekruide varkensrollade aan alle kanten met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
  3. Een mengsel van olie en roomboter in een braadpan verhitten en de varkensrollade aan alle kanten aanbraden. Stukjes ui toevoegen en kort mee braden. Bouillon en kleine takjes verse tijm erbij doen.
  4. De hittebron op de laagste stand zetten en in ruim 1 uur stoven gaar stoven. Af en toe omkeren. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken.
  5. Takjes tijm verwijderen, het restant van het bier en de stukjes gewelde dadel toevoegen en verder stoven. Naar smaak extra bier gebruiken.
  6. Het stoofvocht met een staafmixer pureren en vervolgens zeven.
  7. De varkensrollade in plakken snijden en samen met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Serveer met aardappelkroketjes en in boter gestoofde groene kool of spitskool of kleine spruitjes.
  8. Serveer met een licht gekoeld glas La Trappe Isid`or.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Kruiden