Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool

Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool

Smulweb imageSmulweb

Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool voor in de oven. Gekruid gehakt met ui en knoflook, djahé, paprikapoeder, ketjap en sambal. Aardappelschijfjes en los geklopte eieren bovenop de bloemkool-gehaktmassa in een ovenschaal. Lekker met geraspte kaas. Zet 20-25 minuten in de oven op 200 graden.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Indonesisch gekruide ovenschotel bloemkool op tafel.

  1. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout.
  2. Als je zelf aardappelschijfjes kookt: Schil de aardappelen, snij ze in plakjes en kook de aardappelen plm. 3 - 5 minuten (afhankelijk van de dikte).
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in de koekenpan.
  5. Bak hierin het gehakt rul.
  6. Voeg de ui en de knoflook toe en bak mee tot glazig. Bak het kerriepoeder ook even mee.
  7. Maak het gehakt op smaak met peper, zout, djahé, paprikapoeder, ketjap en sambal.
  8. Doe het gehakt en de bloemkool door elkaar gemengd in de ovenschaal.
  9. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bloemkool-gehaktmassa.
  10. Giet de los geklopte eieren over de aardappelschijfjes.
  11. Bestrooi met de geraspte kaas.
  12. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven gedurende plm. 20 - 25 minuten tot de aardappelschijfjes een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel