Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke romige kabeljauw-broccoli ovenschotel met aardappelschijfjes, tomaatjes en kaas gegratineerd. De roomsaus met ui en bloem creëert een perfecte smaak samen met de kabeljauw en broccoli. Buen Appetito!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de aardappelschijfjes ca. 5 minuten voor, giet ze af en laat even uitdampen.
  3. Verwarm de boter in een steelpan en fruit hierin de ui aan. Voeg de bloem toe en bak deze een minuutje mee. Voeg dan de melk en room toe en breng voorzichtig aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe en hou de roomsaus apart.
  4. Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend over de bodem van de ovenschaal.
  5. Meng de kabeljauw, broccoli, tomaatjes en helft van de kaas door de roomsaus en schep die over de aardappelschijfjes.
  6. Dek dit af met de andere aardappels en strooi de overige kaas eroverheen.
  7. Zet de schaal in het midden van de oven en bak deze zo'n 25-30 minuten tot de gratin mooi goudbruin en gaar is.
  8. Haal uit de oven, laat een minuutje uitdampen en serveer de visschotel. Buen Appetito!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel