Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

Smulweb imageSmulweb

Een slanke ovenschotel met bloemkool, paprika-gehaktsaus en gestampte aardappelen eroverheen. Bestrooi eventueel met geraspte kaas en geniet van een heerlijk gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank) op tafel.

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout en laat goed uitlekken.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in water met zout.
  3. Maak de paprika's schoon, verwijder zaadlijsten en pitjes en snijd in stukjes. Als je gegrilde paprika's uit pot gebruikt, laat deze dan goed uitlekken, verwijder eventuele zwarte stukjes en pitjes en snijd in stukjes.
  4. Pel de ui en snipper. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak even mee en voeg dan het kerriepoeder toe. Bak kort mee tot het gaat geuren. Voeg de stukjes paprika toe en bak kort mee. Voeg wat koffiemelk of -room toe om het geheel smeuïg te maken en kruid het gehakt naar smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg eventueel cayennepeper toe voor extra pit.
  5. Doe de goed uitgelekte bloemkool in een ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
  6. Stamp de aardappelen en roer er wat boter door. Verdeel de gestampte aardappelen over de bloemkool.
  7. Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven tot de aardappelen gaan geuren.
  8. Je kunt er eventueel geraspte kaas overheen strooien voor extra smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel