- 45 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Salade van spekjes walnoten rucola geitenkaas perzik op tafel.
- Hak de walnoten in grove stukken en rooster ze droog in een pannetje zonder olie of iets wat daar op lijkt.
- Snijd ondertussen de perziken rond tot op de pit en draai de helften in tegengestelde richting tot ze loslaten. Verwijder de pit, snijd beide perzikhelften in drieën. Wanneer je niet van de schil houdt, verwijder deze dan en smeer ze tenslotte heel licht in met wat olijfolie.
- Verhit een grillpan of BBQ (of bij gebrek aan beter een oven of gewoon pannetje) en grill de perziken tot er bruine grillstreepjes op gekomen zijn.
- Haal ondertussen de walnoten uit het pannetje en zet opzij. In hetzelfde pannetje bak je nu de spekjes knapperig.
- Spreid de rucola over een bord of in een schaal. Verdeel de perzikstukken erover, daarop de spekjes en walnoten. Als laatste, verkruimel je de geitenkaas over de salade.