Salade van spekjes walnoten rucola geitenkaas perzik

Salade van spekjes walnoten rucola geitenkaas perzik

Smulweb imageSmulweb

Een zomerse salade van spekjes, walnoten, rucola, geitenkaas en perzik. De perzik grill je kort op de BBQ en zorgt daardoor voor een zomerse twist. Perfect voor op de camping of thuis.

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 45 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Salade van spekjes walnoten rucola geitenkaas perzik op tafel.

  1. Hak de walnoten in grove stukken en rooster ze droog in een pannetje zonder olie of iets wat daar op lijkt.
  2. Snijd ondertussen de perziken rond tot op de pit en draai de helften in tegengestelde richting tot ze loslaten. Verwijder de pit, snijd beide perzikhelften in drieën. Wanneer je niet van de schil houdt, verwijder deze dan en smeer ze tenslotte heel licht in met wat olijfolie.
  3. Verhit een grillpan of BBQ (of bij gebrek aan beter een oven of gewoon pannetje) en grill de perziken tot er bruine grillstreepjes op gekomen zijn.
  4. Haal ondertussen de walnoten uit het pannetje en zet opzij. In hetzelfde pannetje bak je nu de spekjes knapperig.
  5. Spreid de rucola over een bord of in een schaal. Verdeel de perzikstukken erover, daarop de spekjes en walnoten. Als laatste, verkruimel je de geitenkaas over de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Rucola salade Geitenkaas salade