Chau ngau yuk rundvlees met paddenstoelen en uien

Chau ngau yuk rundvlees met paddenstoelen en uien

Smulweb imageSmulweb

Chau ngau yuk, een simpel gerecht , rundvlees gemarineerd in oestersaus en knoflook,zacht wokken op hoge temperatuur met shiitakes, lente-uien en wat kruiden. Serveer het gerecht met een warme portie jasmijnrijst om het een oosters tintje te geven.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Shaohsing rijstwijn
  • 125 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chau ngau yuk rundvlees met paddenstoelen en uien op tafel.

  1. Snijd rundvlees in reepjes en vermeng met de marinade. Laat het een half uur afgedekt staan zodat de smaken in het vlees kunnen trekken.
  2. Verdun de oestersaus met water en sesamolie. Niet uitschieten met sesamolie want dat is erg sterk spul. Hou dit mengsel even apart.
  3. Verhit arachideolie in de wok op hoog vuur. Wok uien en knoflook ongeveer een minuut.
  4. Voeg shiitakes of champignons toe en wok nog een minuutje mee.
  5. Voeg het gemarineerde rundvlees toe en wok op hoog vuur ongeveer 2 minuten mee zodat het mals blijft.
  6. Voeg het (oester)sausje en lente-uitjes toe en wok nog een minuutje samen.
  7. Serveer warm op gekookte jasmijnrijst en smullen maar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Ui