Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Golabki op tafel.
- Kook de rijst, giet af en laat even afkoelen.
- Snij de stronk van de witte kool en kook de gehele witte kool tot hij iets zachter is. Niet doorkoken!
- Haal de kool uit het water en maak de bladeren los. Fileer de bladeren zodat ze overal even dik zijn.
- Kruid het gehakt met peper, zout en vegeta. Mix de rauwe gehakt met de rijst.
- Leg een beetje van het mengsel op een blad en maak er een pakketje van (mag een saté prikker door).
- Als je alle pakketjes klaar hebt, leg je ze in een grote pan en giet je daar kokend water overheen (tot de pakketjes onderliggen), en laat dit 1 uur doorkoken op niet te hoog vuur.
- Na 1 uur voeg je de tomatenpuree, zout, peper en vegeta toe. Laat dit nog 5 minuten koken.
- Haal de pakketjes uit het water (kan wat van het kookvocht erover schenken) en eet smakelijk :)