Golabki

Golabki

Smulweb imageSmulweb

Golabki, Poolse gehaktballetjes van rundergehakt, peper, zout, rijst en witte kool, geserveerd in een tomatensaus. Even koken, pakketjes maken en genieten van deze lekkernij!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Golabki op tafel.

  1. Kook de rijst, giet af en laat even afkoelen.
  2. Snij de stronk van de witte kool en kook de gehele witte kool tot hij iets zachter is. Niet doorkoken!
  3. Haal de kool uit het water en maak de bladeren los. Fileer de bladeren zodat ze overal even dik zijn.
  4. Kruid het gehakt met peper, zout en vegeta. Mix de rauwe gehakt met de rijst.
  5. Leg een beetje van het mengsel op een blad en maak er een pakketje van (mag een saté prikker door).
  6. Als je alle pakketjes klaar hebt, leg je ze in een grote pan en giet je daar kokend water overheen (tot de pakketjes onderliggen), en laat dit 1 uur doorkoken op niet te hoog vuur.
  7. Na 1 uur voeg je de tomatenpuree, zout, peper en vegeta toe. Laat dit nog 5 minuten koken.
  8. Haal de pakketjes uit het water (kan wat van het kookvocht erover schenken) en eet smakelijk :)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Vlees