Ovenschotel prei gehakt aardappel wortel room kaas

Ovenschotel prei gehakt aardappel wortel room kaas

Smulweb imageSmulweb

De ovenschotel prei gehakt aardappel wortel room kaas is een makkelijke en smakelijke maaltijd. Aardappelschijfjes bedekt met een mix van prei, wortel, ui, knoflook en gehakt overgoten met romig mengsel van slagroom en zure room. Dek alles af met geraspte kaas en bak 30-35 minuten. Serveer deze heerlijke ovenschotel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel prei gehakt aardappel wortel room kaas op tafel.

  1. Schil de aardappels, blancheer ze in zout water, laat afkoelen en snijd er schijfjes van. Prei wassen en dunne ringen snijden. Wortel julienne snijden (reepjes), ui snipperen en knoflook persen.
  2. Doe wat olie in een pan en voeg een beetje bouillonpoeder toe. Bak ui, prei, knoflook en wortel glazig. Neem deze uit de pan en bak het gehakt in dezelfde pan rul. Breng op smaak met nootmuskaat, paprikapoeder, restant bouillonpoeder, zout en peper.
  3. Meng slagroom en zure room in een schaal en roer het preimengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Neem een ingevette ovenschaal en leg de aardappelschijfjes erin. Bedek met een deel van het gehaktmengsel en het romige prei mengsel. Stapel dan weer aardappel en de rest van de prei. Herhaal dit stapelproces tot alles op is. Dek af met de laatste aardappelschijfjes.
  5. Strooi een flinke laag geraspte kaas over de aardappels. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden (gas 200 graden), zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 30-35 minuten totdat de kaas smelt en bruin is. Zorg ervoor dat alles lekker en goed warm is.
  6. Serveer en geniet van je heerlijke ovenschotel!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Kaas Prei