Heerlijke tiropita vers uit de oven

Heerlijke tiropita vers uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke tiropita vers uit de oven! Gevuld met een romige mix van feta & peterselie en omhuld in krokant bladerdeeg. Een perfect gerecht voor bij de borrel of als snack.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke tiropita vers uit de oven op tafel.

  1. Haal de bladerdeegvelletjes uit de vriezer en laat ze 10 minuten ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven) gedurende 10 minuten.
  3. Hak ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk en meng dit met de fetakaas. Voeg zout toe naar eigen smaak en proef goed.
  4. Klop het ei goed met een lepel of roerspaan in een beker en strijk daarna de bladerdeegvellen hiermee in.
  5. Vul de bladerdeegvellen met het fetamengsel en sluit alles goed af in de vorm van een driehoek. Zorg dat de vellen goed dichtgedrukt zijn, dit kan je met een vork goed aandrukken aan de zijkant en met de hand in het middenstuk.
  6. Vet de buitenranden van de vellen in met het ei.
  7. Bak de tiropita's af voor 15-20 minuten, ongeacht de hoeveelheid.
  8. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Lunch