Twee variaties op krokante speklapjes

Twee variaties op krokante speklapjes

Smulweb imageSmulweb

De lapjes zijn gekookt in water en vervolgens gebakken in eigen vet. Het resultaat is krokante speklapjes. Breng op smaak met vers gemalen zeezout en zwarte peper. Eet smakelijk!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.1 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Twee variaties op krokante speklapjes op tafel.

  1. Leg speklapjes naast elkaar in een koekenpan en giet er zoveel water over dat ze net onder staan. Zet de pan op hoog vuur en draai zodra het water kookt het vuur terug naar middelhoog.
  2. Zet het vuur laag zodra het water verdampt is (na ongeveer 30-40 minuten). Blijf erbij, want nu gaan de lapjes in eigen vet bakken en worden ze snel bruin. Bak ze droog en heel krokant.
  3. Breng op smaak met vers gemalen zeezout en vers gemalen zwarte peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap