Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktbrood met ei ui en een omhulsel van spek op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een bakblik van ongeveer 30 centimeter in met margarine en bedek dit met een laagje spek als omhulsel van het gehaktbrood.
- Meng een pond half om half gehakt met een pond rundergehakt, Italiaanse kruiden, drie kleine gesneden uien, wat in melk geweekt wit brood (150 gram) en twee eieren.
- Breng een laag van het gehaktmengsel aan op de bodem van het bakblik. Plaats 5 hardgekookte eieren over de lengte in het gehakt en bedek dit met de rest van het gehaktmengsel totdat de eieren volledig zijn ingepakt.
- Vouw het uitstekende spek over het gehakt heen en plaats het bakblik in de oven. Bak het gehaktbrood gedurende 45-60 minuten op 220 graden.
- Haal na het bakken het gehaktbrood uit de oven, giet overtollig vocht af en keer het bakblik om op een mooie schaal. Laat het gehaktbrood 5 minuten drogen en dek het vervolgens af met zilverfolie om het warm te houden.
- Snijd het gehaktbrood aan en serveer als vlees bij de avondmaaltijd. Bewaar de rest voor de lunch.