Gehaktbrood met ei ui en een omhulsel van spek

Gehaktbrood met ei ui en een omhulsel van spek

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een smaakvolle, eenvoudig te bereiden gehaktbrood? Probeer deze variant met ei, ui en een lekker omhulsel van spek en serveer het bij de avondmaaltijd. De rest bewaar je voor de lunch.

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktbrood met ei ui en een omhulsel van spek op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een bakblik van ongeveer 30 centimeter in met margarine en bedek dit met een laagje spek als omhulsel van het gehaktbrood.
  2. Meng een pond half om half gehakt met een pond rundergehakt, Italiaanse kruiden, drie kleine gesneden uien, wat in melk geweekt wit brood (150 gram) en twee eieren.
  3. Breng een laag van het gehaktmengsel aan op de bodem van het bakblik. Plaats 5 hardgekookte eieren over de lengte in het gehakt en bedek dit met de rest van het gehaktmengsel totdat de eieren volledig zijn ingepakt.
  4. Vouw het uitstekende spek over het gehakt heen en plaats het bakblik in de oven. Bak het gehaktbrood gedurende 45-60 minuten op 220 graden.
  5. Haal na het bakken het gehaktbrood uit de oven, giet overtollig vocht af en keer het bakblik om op een mooie schaal. Laat het gehaktbrood 5 minuten drogen en dek het vervolgens af met zilverfolie om het warm te houden.
  6. Snijd het gehaktbrood aan en serveer als vlees bij de avondmaaltijd. Bewaar de rest voor de lunch.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Ei Groente Ui Speklap