- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Smullen pittig gekruide wortelsoep met kokosroom op tafel.
- Maak wortels schoon en snijd ze in stukken. Pel de ui en snijd in stukken. Maak de prei schoon en snijd in ringetjes. Maak de peper schoon en snijd in smalle ringetjes.
- Verhit olie in de pan. Bak de ui glazig. Voeg de Spaanse peper, kerriepoeder, gemberpoeder, gemalen koriander en gemalen komijnzaad toe. Bak even mee tot het gaat geuren.
- Voeg de wortelen en 2/3 van de prei toe. Roer alles goed door. Voeg zoveel water toe tot de wortelen net onderstaan. Voeg de bouillontabletten (in stukjes gesneden) en de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook en laat plm. 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer en maak eventueel op smaak met peper en zout.