Zelf gerookte zalm met mosterd-dillesaus

Zelf gerookte zalm met mosterd-dillesaus

Smulweb imageSmulweb

Gerookte zelfgemaakte zalm met mosterd-dillesaus. De zalm wordt gezouten, gedroogd en vervolgens gerookt op een rookapparaat. De mosterd-dillesaus van mosterd, suiker, room, azijn en dille maakt dit gerecht compleet. Een heerlijk gerecht voor de visliefhebber!

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zelf gerookte zalm met mosterd-dillesaus op tafel.

  1. Meng het zeezout met de basterdsuiker, dillegroen, citroenschilletjes en gekneusde witte peperkorrels. Wrijf de zalmfilets goed in met dit mengsel en leg ze in een glazen schaal, afgedekt met plasticfolie, gedurende 40 minuten in de koelkast.
  2. Spoel de vis daarna goed af onder koud stromend water, dep de vis droog en laat gedurende twee uur goed nadrogen.
  3. Leg op de bodem van het rookapparaat een velletje aluminiumfolie en strooi daarop 1 volle eetlepel houtmot. Zet daarop de lekschaal, ook bedekt met aluminiumfolie. Zet daarop het rooster, ingevet met wat olie. Leg daarop de zalm, met de mooie kant naar boven. Sluit goed af en zet het oventje op de brander of op een gaspit die niet te hoog staat.
  4. Rook de zalm gedurende een half uur tot drie kwartier, afhankelijk van de dikte van de filets. Open het oventje onder de werkende afzuigkap of buiten i.v.m. de rook.
  5. Doe mosterd, suiker, room en azijn in de blender en meng kort. Giet dan de olie er in een dun straaltje bij, terwijl de blender draait. Doe de saus in een kom, roer de dille erdoor en maak op smaak af met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
eet smakelijk