Biersoep

Biersoep

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende soep met bier. Naast ui en spek, ook nog bouillon, room, suiker en wat nootmuskaat. Afgemaakt met brood en gemalen Emmenthal. Een heerlijke combinatie en een ideale start van het diner.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Biersoep op tafel.

  1. Hak de ui fijn. Laat de ui gedurende 7 minuten zacht stoven in wat Solo in de soepketel.
  2. Snijd ondertussen het spek in blokjes. Voeg de spekblokjes toe aan de ui. Laat nog 3 minuten zacht doorbakken.
  3. Giet bier en bouillon bij de ui. Breng aan de kook.
  4. Voeg de suiker toe, wat nootmuskaat, peper en zout. Laat een half uur zacht garen zonder deksel.
  5. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
  6. Verdeel de soep over soepkommen. Leg in elke kom 2 toastjes van Frans brood. Leg daar wat gemalen Emmenthal op. Laat gratineren onder de grill tot de kaas gesmolten is en een kleurtje heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep