Kruidige varkenshaas in wijn-balsamicosaus

Kruidige varkenshaas in wijn-balsamicosaus

Smulweb imageSmulweb

Kruidige varkenshaas in wijn-balsamicosaus. Smeer de varkenshaasjes in met peper, zout en rozemarijn. Bak ze in olijfolie en giet het mengsel van wijn en balsamico erover. Laat het geheel inkoken en snijd de varkenshaasjes in plakjes. Serveer met de zelfgemaakte saus.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kruidige varkenshaas in wijn-balsamicosaus op tafel.

  1. Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen. Smeer ze in met peper en zout. Meng de balsamico met de helft van de wijn.
  2. Verhit olijfolie in een pan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Laat ze vervolgens 10 minuten om en om goed doorgaren. Strooi tegelijkertijd rozemarijnnaaldjes over het vlees (niet de tak) en giet het wijn-balsamico mengsel eroverheen. Laat het geheel inkoken.
  3. Haal de varkenshaasjes uit de pan en laat ze rusten in aluminiumfolie zodat de sappen zich door het vlees verspreiden en het mals blijft. Voeg de andere helft van de wijn toe aan de restjes in de pan en kook al roerend los.
  4. Snijd de varkenshaasjes in plakjes en doe het resterende vleessap terug in de pan voor extra smaak. Roer het geheel tot een saus.
  5. Leg de plakjes vlees op een schaal en giet de saus eroverheen met behulp van een lepel. Je kan eventueel nog meer saus maken, maar houd wel de verhouding 1:2 aan. Serveer het heerlijke varkensvlees direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees