Gegrilde kip op zondagse wijze

Gegrilde kip op zondagse wijze

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde kip op zondagse wijze, met kipkruiden, verspreid met verse kruiden en knoflooktenen, en geklaarde boter. Bak deze eerst op 180 graden Celsius gedurende een uur, verhoog daarna de temperatuur tot 200 graden Celsius en bak nogmaals gedurende een half uur tot drie kwartier voor een knapperig korstje.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegrilde kip op zondagse wijze op tafel.

  1. Maak de buikholte schoon van de kippen en verwijder het kontje en overtollig vel bij de openingen.
  2. Dep de kip droog met keukenpapier en wrijf het in met de kipkruiden, ook de holte meenemen. Strooi nog extra knoflookpoeder over de kip.
  3. Klaar de boter in een steelpan op het vuur om te voorkomen dat de boter in de oven aanbrandt.
  4. Verspreid anderhalf zakje verse kruiden op de bodem van de ovenschaal en de rest gaat in de buikholtes van de kippen.
  5. Leg de kippen op de verse kruiden en verspreid de knoflooktenen eromheen. Giet de geklaarde boter over de kippen.
  6. Zet de kip in de oven en bak deze eerst op 180 graden Celsius gedurende een uur. Verhoog daarna de temperatuur tot 200 graden Celsius en bak nogmaals gedurende een half uur tot drie kwartier voor een knapperig korstje. Draai de kip regelmatig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte