Oostenrijkse goulashsoep

Oostenrijkse goulashsoep

Smulweb imageSmulweb

Geef jezelf een Oostenrijks gevoel met deze overheerlijke goulashsoep. Vlees, aardappelen, kruiden en specerijen in één pan. Laat de komijn intrekken en je waant je in een chalet in het prachtige alpenlandschap.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Runderpoulet, onbereid
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oostenrijkse goulashsoep op tafel.

  1. Zet alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid klaar. Dit zal later het gemakkelijker maken. Snijd de uien in dunne reepjes en het rundvlees in stukjes. Snijd ook de aardappelen in kleine stukjes.
  2. Laat de boter in de pan bruin worden. Voeg de uien toe en fruit ze aan (licht aanbakken zonder dat de uien verkleuren, zodat de ui zijn smaak het beste afgeeft).
  3. Voeg vervolgens de spekjes en het rundvlees toe en bak alles goed gaar.
  4. Zet een pan met water en bouillonblokje op hoog vuur en laat het water koken.
  5. Voeg de komijn, azijn, paprikapoeder, knoflook, tomatenpuree, aardappelen en vlees toe aan de pan.
  6. Laat het geheel even koken en laat het vervolgens minstens drie kwartier sudderen.
  7. Laat het gerecht een paar uur staan en warm het dan op. Op deze manier worden de aardappelen lekker zacht en zal de komijn intrekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep