Afrikaans recepten

Zelf Afrikaans gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Afrikaans recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Bloemkoolsteaks met harissa puree

Bloemkoolsteaks met harissa puree

Dianne Ramakers badge Dianne Ramakers

Deze bloemkoolsteaks met een puree van bonen en harissa zijn super smaakvol, binnen een handomdraai klaar en geschikt als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht. Een heerlijke én gezonde vegetarische maaltijd!

40 min bereiden hoofdgerecht 2 personen

(4)

Ingrediënten

  • 400 g limabonen (blik)
  • 1 bloemkool
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Zout
  • 50 ml plantaardige yoghurt
  • 1.5 el harissa
  • 1 tl limoensap
  • 0.25 tl cayennepeper
  • 20 g peterselie (bakje 30 g)
  • 20 g amandelschaafsel (bakje)
  • 1 foodprocessor

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bloemkoolsteaks met harissa puree op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de limabonen af en laat ze uitlekken. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in 3-4 grote plakken.
  2. Meng de olie met het paprikapoeder, knoflookpoeder en ½ van het zout. Smeer dit over de bloemkool plakken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool voor 30-35 min. in de oven.
  3. Doe ondertussen de limabonen, plantaardige yoghurt, harissa, limoensap, cayennepeper en het overige zout in de foodprocessor. Blend dit tot een gladde puree.
  4. Verdeel de bonenpuree over één groot bord of meerdere kleine borden. Leg de bloemkoolsteaks hier bovenop en top af met de verse peterselie en amandelschaafsel.