Afrikaanse spicy kipreepjes in romige saus

Afrikaanse spicy kipreepjes in romige saus

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaken van Afrika met deze heerlijke kipreepjes in romige saus met een pittige twist. De marinade van sinaasappelsap en sojasaus met kerriepoeder en paprikapoeder geven de kipreepjes een kruidige smaak. Lekker met een volle, romige saus van ui, chilipeper, paprika, kokosmelk en slagroom.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Afrikaanse spicy kipreepjes in romige saus op tafel.

  1. Pers sinaasappelsap en meng met sojasaus en een geperst teentje knoflook om een marinade te maken. Snijd kipfilet in reepjes en zet deze gedurende 2 uur in de marinade in de koelkast.
  2. Snijd uien en paprika in blokjes. Ontdoe chilipeper van zaad en hak fijn. Bewaar de marinade en neem de kip uit de marinade en laat uitlekken. Breng de kip op smaak met zout, kerriepoeder en paprikapoeder.
  3. Wok de ui, een teentje knoflook en de kipreepjes in wat olie. Voeg vervolgens de chilipeper en paprikablokjes toe, evenals de marinade en een half blikje kokosmelk en de helft van de slagroom. Laat een paar minuten pruttelen tot de kip gaar is.
  4. Maak de rest van de kokosmelk en room mooi romig. Voeg eventueel nog wat kerrie en zout toe (proeven). Als de saus te dun is, bind dan mogelijk met wat maïzena.
  5. Dien heet op en geniet!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen