Hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt groente en kaa

Hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt groente en kaa

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk als snack of bijgerecht: hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt, groente en kaas. De groenten zoals paprika, selderij, ui, knoflook en tomaten geven het deeg een heerlijke smaak. De oven doet de rest werk om ze goudbruin te bakken.

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige bladerdeegbroodjes gevuld met gehakt groente en kaa op tafel.

  1. Laat bladerdeeg ontdooien en snijd in 8 gelijke stukken. Was paprika en snijd in blokjes, snijd selderij in dunne ringen, hak ui en knoflook fijn, hak tomaten in blokjes.
  2. Doe olie in een pan en verwarm. Bak de groente daarin glazig en voeg gehakt toe. Roerbak het gehakt kruimelig. Voeg peper, zout, tomatenpuree en flink wat paprikapoeder toe. Meng goed en proef. Laat afkoelen.
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bestrijk het bladerdeeg met een laag roomkaas. Verdeel daarover het groentemengsel. Vouw het deeg dicht en druk de randjes aan met een vork. Kluts een ei en bestrijk de broodjes daarmee.
  4. Bestrooi desgewenst met geraspte oude kaas. Zet in de oven en bak in 30 minuten gaar en bruin.
  5. Als ze mooi bruin zijn, zijn ze goed. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente