Aziatische bloemkool gebakken rijst

Aziatische bloemkool gebakken rijst

Smulweb imageSmulweb

Lekkere Aziatische bloemkool gebakken rijst zonder rijst, maar met bloemkoolrijst en heerlijke ingrediënten zoals spek, omelet, champignons, gember, kokosnoot-aminos, kokosazijn en vissaus.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 22.5 g Coconut Aminos
  • 30 ml kokosnoot azijn

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aziatische bloemkool gebakken rijst op tafel.

  1. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal de stukken tot de grootte van rijst. Hak de rest van de ingrediënten.
  2. Bak de spekblokjes in een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur tot de stukjes krokant zijn. Haal het spek uit de pan en leg het op een apart bord.
  3. Klop de twee eieren in een kom los met wat zout en peper naar smaak. Bak een dunne omelet in het hete vet van het spek. Neem de omelet uit de pan en snijd deze in dunne reepjes. Leg de reepjes opzij.
  4. Zet de gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gehakte uien (samen met een snufje zout en peper) toe. Zodra de ui zacht is, voeg je de in plakjes gesneden champignons toe (samen met nog een snufje S&P) en roerbak je alles tot de champignons bruin zijn.
  5. Rasp de gember en voeg deze nog 30 seconden toe aan de pan. Voeg daarna de bloemkool toe en nog meer zout en peper.
  6. Doe een deksel op de pan en verlaag het vuur. Laat het geheel ongeveer 5 minuten bedekt koken. Voeg, als de bloemkool mals is (maar niet te papperig), de kokosnoot aminos, kruiden en plakjes omelet toe. Voeg eventueel ook een beetje kokosnoot azijn toe voor een klein beetje scherpte aan het gerecht en vissaus voor een goede smaak!
  7. Voeg voor het serveren de gereserveerde krokante spekjes toe. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst